WeWork отложи излизането си на борсата

За по-добри времена

WeWork отложи излизането си на борсата

Снимка: WeWork

Компанията-майка на WeWork отлага своя план за първично публично предлагане след катастрофален опит за IPO, довел до оттеглянето на нейния изпълнителен директор.

"Решихме да отложим нашето IPO, за да се съсредоточим върху основния ни бизнес, основите на който остават силни", казват в изявление снощи новите съизпълнителни директори на компанията, Арти Минсън и Себастиан Ганингам. 

"Имаме всички намерения да работим с WeWork като публична компания и очакваме да преразгледаме публичните пазари на акции в бъдеще."

Компанията, която предлага споделени пространства за работа, трябваше да бъде един от най-популярните дебюти на Уолстрийт за годината, с листване, което първоначално се очакваше да се проведе през септември. Вместо това се превърна в един от най-популярните IPO провали в близко време, припомня CNN.

Компанията е изправена пред критики заради структурата на своето корпоративно управление, по-специално на контрола, упражняван от нейния съосновател и бивш изпълнителен директор Адам Нюман, който се оттегли. Както и заради големите загуби и частната пазарна оценка, която се оказа твърде висока за инвеститорите на Уолстрийт.

Появиха се информации, че IPO оценката на компанията може да падне от 10 милиарда до 15 милиарда долара, което е далече от оценката на частния пазар - 47 милиарда долара.Миналата седмица компанията отиде с още една крачка напред: Нюман, дълго време лице на стартъпа, се оттегли.

Компанията отчета загуба от зашеметяващите 1,9 милиарда долара миналата година според IPO проспекта й. През първата половина на 2019 г. тя е загубила 904 милиона долара.
Коментари: 0