WhatsApp добавя функцията \"изпращане на документи\"

Услугата ще има преки ползи за потребителите

WhatsApp добавя функцията \

Мобилната услуга за съобщения WhatsApp добави дългоочакваната функция към своето приложение за iOS и Android устройства: споделяне на документи. Въпреки че компанията все още не е направила официално изявление, редица потребители на WhatsApp са забелязали, че функцията се появява заедно с други опции за споделяне, като снимка или видео, споделяне на контакт, или изпращане на местоположението.

Новата функционалност е вградена в бета версия 2.12.493 на приложението. За да изпратят документ, потребителите трябва да го изберат от облачните услуги Google Drive, Dropbox, iCloud Drive, и други, като функцията за момента е достъпна само за PDF файлове.

Дори и с ограничена функционалност в момента, споделянето на документи може да помогне на бизнеса, имайки предвид колко разпространени са PDF файлове в професионалния свят. Тази функция ще има преки ползи за потребителите, както и за споделяне на рекламни брошури, електронни билети, сканиране, както и други PDF файлове от личен характер.

Все още няма информация кога ще излезе завършена версия на WhatsApp с новата функция за обмен на документи в официалния онлайн магазин Play Store. Иновацията е достъпна както за iOS, така и за Android, но не и за устройствата с Windows операционна система.

Коментари: 0