Wizz Air продължава да завладява пазара в Албания

Нискотарифният превозвач добави пет нови маршрута от столицата Тирана

Wizz Air продължава да завладява пазара в Албания

Снимка: Pixabay

Унгарският нискотарифен превозвач Wizz Air добавя пет нови маршрута от столицата на Албания Тирана до Италия през лятото на 2020 г., става ясно от съобщение на компанията.

Новите услуги ще свържат Тирана с Милано - Бергамо, Болоня, Верона, Венеция Тревизо и Пиза.

Wizz Air отбелязва, че удвоява мрежата си от полети от Тирана, като предложи през 2020 г. общо 10 маршрута до пет държави (Австрия, Германия, Унгария, Италия и Обединеното кралство), които ще допринесат допълнително за увеличаващия се входящ и изходящ туризъм и ще подобрят бизнес връзките.

Новият маршрут до Милано - Бергамо ще се изпълнява всеки ден от 29 март тази година. Полетите до Болоня и Верона ще са четири пъти седмично - в понеделник, сряда, петък и неделя - от 1 май. 

Новите маршрути до Венеция Тревизо и Пиза ще се изпълняват три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота - съответно от 1 август и 31 март.

Както писахме миналата седмица, бавно, но сигурно Армения е все по-близо и все по-достъпна за европейците, тъй като нискотарифните компании –Wizz Air и Ryanair открито се надпреварват за завладяването на местния пазар, пускайки все повече полети до там.

Коментари: 0