Yahoo купи рекламна видео платформа

Сделката за BrightRoll е за 640 млн. долара

Yahoo купи рекламна видео платформа
200 ~ 1 мин. четене
Yahoo обяви, че купува компанията BrightRoll, която предлага рекламна видео платформа в сделка та стойност 640 милиона долара, платими в брой.

Новината бе оповестена в блог пост от изпълнителната директорка на Yahoo Мариса Майер, с което BrightRoll става поредната компания, закупена от амбициозната шефка на някогашния интернет лидер.

В момента BrightRoll осигурява платформа за видео реклами на 87 от компаниите в Топ 100 на американския рекламен индекс AdAge, включително и на всички онези, които се намират в топ 15 на класацията. Компанията обслужва повече видео реклами за американските потребители, отколкото всяка друга платформа, съобщава kaldata.com.

По този начин и по думите на самата Майер Yahoo ще се превърне в най-голямата платформа за видео реклами в Съединените щати. 

Шефката на Yahoo се надява още, че придобиването на BrightRoll ще помогне на нейната компания да преоткрие себе си като рекламна платформа, която заменя традиционните банери със стратегия, насочена към мобилно, социално и видео съдържание.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg