YouTube улеснява споделянето на видео с нова функция

Платформата пусна чат функция в своето мобилно приложение

YouTube улеснява споделянето на видео с нова функция

Снимка: YouTube Screenshot

YouTube добави нови функции към приложението си за мобилни устройства с Android, които позволяват на потребителите да чатят и споделят видео клипове помежду си в рамките на платформата. Функцията стартира по подразбиране в операционната система на Android и целта ѝ е да улесни споделянето на съдържание.

Сега всеки ще може да изпраща клипове към своите приятели, без да се налага да напуска приложението на платформата и да стартира други чат апликации. Разговорът ще се случва докато тече самото видео, като ще има възможност и за групови чатове. Потребителите могат да отговарят на предложените клипове и да добавят свое видео като кликнат на иконката на клипа.

Функцията ще бъде вградена в бутона „Share” в YouTube и дава възможност да се избира от списъка с контакти в телефона.

Опцията се разработва от около година, в началото на 2017 г. бе пусната в Канада, а сега официално стана достъпна за потребителите по цял свят, пише The Verge. Много е вероятно тя да не замени начина, по който вече споделяте видеа с приятелите и сте свикнали да го правите през Messenger например. Със сигурност обаче новата функция в YouTube е значително по-бързият вариант особено ако обменяте често съдържание.

Коментари: 0