Южна Корея разочарова Samsung с търсенето на S9

Данните от трите мобилни оператора в страната показват, че това е най-слабо продаваният смартфон на компанията там

Южна Корея разочарова Samsung с търсенето на S9

Снимка: БТА

1648 ~ 1 мин. четене

Samsung се надява продажбите на най-новите смартфони Galaxy S9 да изпреварят тези на S8, но изглежда, че родината на южнокорейския производител не допринася особено за тази цел.

Според данни от трите мобилни оператора в Южна Корея – SK Telecom, LG Uplus и KT – през двата месеца след представянето на S9 в страната са били само 707 хил. бройки от новия смартфон на Samsung. Според статистиките на операторите това е най-ниската цифра за модел от серията S на производителя.

За същия период след пускането в продажба на Galaxy S8 в Южна Корея са били продадени почти 1 млн. бройки. Само за месец март на годишна база продажбите са паднали наполовина – докато през 2017 г. те са били 476 хил., то през тази година са били 231 хил.

Това не е първият път, когато се съобщава, че Galaxy S9 се продава трудно в родината на Samsung. Дни след старта на продажбите на смартфона местните медии в азиатската страна съобщиха, че южнокорейците не проявяват кой знае какъв интерес към телефона, тъй като той не се различава особено от своя предшественик – S8. Според тогавашните медийни публикации всъщност Galaxy A8 (2018) е бил най-добре продаваният смартфон на Samsung в Южна Корея.

Подкрепи Economic.bg