Южнокорейска компания планира да изнесе български продукти за $300 млн.

Encyiks&Human е ексклузивен дистрибутор в Азия на български продукти като минерална вода, млечни продукти и пробиотици

Южнокорейска компания планира да изнесе български продукти за $300 млн.

Снимка: Министерството на икономиката

Южнокорейската компания Encyiks&Human планира да купи и да изнесе за Азиатския пазар български продукти от хранително-вкусовата промишленост на стойност 300 млн. долара. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов и председателя южнокорейската компания Гилберт Лим.

Encyiks&Human е ексклузивен дистрибутор в Азия на български продукти като минерална вода, млечни продукти и пробиотици, органични продукти, кашкавал и сирене, лавандулово масло и продукти, базирани на розово масло от български компании. Преди месец южнокорейската фирма сключи договор за бизнес сътрудничество с базирана в Шънчжън китайска търговска компания за износ на български продукти към Китай и Република Корея.

Гилберт Лим е посочил, че вече две години компанията работи с над 15 български партньора износители и е подчертал, че българските продукти се приемат изключително добре на Азиатския пазар поради изключителното им качество. По думите му целта на южнокорейската компания е да представи страната ни и нейните продукти като бранд за здравословни и био храни.

Министър Караниколов е изтъкнал, че компанията може да разчита на пълна подкрепа от страна на Министерството на икономиката, както и че все повече фирми от двете страни проявяват засилен интерес за партньорство. „Това е поредният пример за положителното развитие на българо-корейските търговско-икономически отношения през последната година, в резултат на съвместните усилия на двете страни“, подчерта икономическият министър.
Коментари: 0