За „Инвеститор на годината“ ще се борят 63 компании

Българска агенция за инвестиции връчва отличието за 11-а поредна година

За „Инвеститор на годината“ ще се борят 63 компании
4004 ~ 1 мин. четене
До изтичането на крайния срок в сряда номинираните компании за ежегодната награда „Инвеститор на годината“, връчвана от Българска агенция за инвестиции, са 63. Кандидатурите са на компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии и здравеопазването. Предложенията за участие в конкурса бяха направени от търговски камари, областни администрации и общини.

През следващата седмица журито с председател Левон Хампарцумян, изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, ще направи своето оценяване и ще излъчи големият победител, както и първите компании в 8 отделни сектора.

Членове на журито са представители на Министерство на икономиката, Българска стопанска камара, Българска национална телевизия, вестник “24 часа”, Дарик радио, както и миналогодишният носител на статуетката “Златен бик“.

„Инвеститор на годината“ се организира за единадесети път от Българска агенция за инвестиции (БАИ). Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. в България. Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си, чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж.

До сега престижният приз на Българска агенция за инвестиции са получавали „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Асарел-Медет“АД, „Девня Цимент” и „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Номинираните са в категориите:

Инвеститор на 2016 г. (комплексна оценка);
Инвестиция на зелено на годината;
Инвестиция в разширяване на бизнес;
Инвестиция в иновативен бизнес;
Инвестиция в човешки капитал;
Инвестиция в сливане/придобиване;
Успешен стартъп;
Община в България с най – много инвестиции за 2016 г.;
Награда за социална инвестиция.
Подкрепи Economic.bg