За какво могат да ви осъдят на смърт в Северна Корея?

Вижте кои са най-тежките провинения според лидера на комунистическата държава

За какво могат да ви осъдят на смърт в Северна Корея?
Режимът в Северна Корея е изключително строг и няма пощада дори за близки и роднини на лидера на КНДР Ким Чен Ун. Държавните служители също биват разстрелвани публично за тежки според законите в страната провинения. Вижте някои от провиненията, заради които могат да ви осъдят на смърт в Северна Корея:


Слушане на забранена музика

В Северна Корея е забранено да се слуша чуждестранна музика. Спецслужбите имат тотален контрол над телевизията, радиото и интернет. Според правилата в Пхенян всичко чуждо накърнява националните ценности.


Недостатъчно искрен траур

При смъртта на Ким Чен Ир севернокорейците трябваше да плачат безутешно 100 дни за загубата на своя лидер. Тези, които не бяха достатъчно скърбящи, бяха изпратени в трудов лагер, или осъдени на смърт.


Скръбта по близки или роднини

Да скърбиш за роднина или близък е забранено. През 2013 г. Ким Чен Ун екзекутира чичо си заради опит за държавен преврат.  След убийството неговата жена направи коментар и изчезна безследно.


Да заспиш по време на реч на Ким Чен Ун

Лидерът на КНДР не обича да се спи, когато той говори. Това провинение доведе до смъртта на бившия военен министър, който по нареждане на Ким Чен Ун, бе разстрелян публично. 


Консумация на алкохол

В Северна Корея има категорична забрана за консумиране на алкохолни напитки. Изключение се прави само за празници. През 2013 г. бивш офицер бе разстрелян, защото е хванат да пие по време на 100 дневния траур за Ким Чен Ир.


Кражба

В трудовите лагери хората често умират от глад и това ги принуждава понякога да крадат. Наказанието за такова провинение е публичен разстрел, на който е препоръчително да присъстват деца, за да си вземат поука.


Гледане на чужда телевизия

На почит в Северна Корея е държавната телевизия. През 2013 г. 80 граждани са били убити публично, след като са хванати да гледат южнокорейски сериали. Сред тях е имало и държавни служители.


Обаждане в чужда страна

Обаждане в чужбина може да ви струва живота в КНДР. През 2013 г. севернокореец е бил разстрелян, след провеждане на разговор с приятел от Южна Корея.


Свободно използване на интернет

Севернокорейците нямат право да използват свободно интернет. Те имат достъп само до онлайн портали, в които се лее в изобилие държавна пропаганда.


Религия

Една единствена религия е на почит в КНДР - култ към личността на "Великия вожд". През 2013 г. 80 души са били убити, защото държали Библия в дома си.

Коментари: 0