За пръв път пътниците на Turkish Airlines надхвърлиха 5 млн.

Turkish Airlines е достигнала рекорден за авиокомпанията коефициент на затоварване

За пръв път пътниците на Turkish Airlines надхвърлиха 5 млн.
716 ~ 1 мин. четене

За пръв път пътниците на Turkish Airlines надхвърлиха 5 млн. Това стана през януари, който се оказа рекорден за турския авиопревозвач.

Авиокомпанията, която лети до 300 международни дестинации, отчете, че общият брой на превозваните пътници е нараснал с 37%, достигайки 5.7 млн. „Turkish Airlines осигурява на своите пътници достъп до места по целия свят, като така общият брой на пътуващите с авиокомпанията се увеличава постоянно“, обясняват от авиопревозвача.

Turkish Airlines е достигнала рекорден за авиокомпанията коефициент на затоварване (процентът от седалковия капацитет, който е фактически продаден и използван) за януари – 79.8%. В същото време международният коефициент на натоварване е нараснал със 7.5 пункта, достигайки 78.6%. Вътрешните и международните полети също са отчели най-високия в историята на авиокомпанията коефициент на затоварване за януари.

Двуцифреният ръст в търсенето (приходи на километър), започнал през юли 2017 г., е продължил, достигайки 29% през януари 2018 г. Изключвайки транзитните пътници, броят на международните пасажери се е увеличил с 45%.

През януари превозът на товари/поща се е повишил с 34% спрямо същия период през 2017 г. Основен принос за това имат Близкият изток – с 45% увеличение, вътрешните линии – с 44% увеличение, и Европа – с 24% увеличение. През януари коефициентът на затоварване е нараснал и цялостно за всички региони. Северна Америка, Близкият изток, Централна Америка, Южна Америка и Африка са с видим ръст сред останалите региони съответно с 13 пункта, 1 пункт, 9 пункта и 8 пункта.

Подкрепи Economic.bg