За Северна Корея войната със САЩ е неизбежна

Според някои експерти САЩ може да не предприемат широкообхватна операция срещу режима в Пхенян

За Северна Корея войната със САЩ е неизбежна

Снимка: БТА

Напрежението между Вашингтон и Пхенян се засили толкова много, че севернокорейските медии вече смятат военния конфликт между двете държави за неизбежна, а единственият въпрос е кога ще се случи. В момента САЩ и Южна Корея провеждат безпрецедентно военно учение, чиято цел е да демонстрира мощта на съюзниците. Край границата на Севера прелитат американските „невидими“ бомбардировачи B-1B Lancer, изтребители F-22 Raptor, както и южнокорейските F-15 и F-16. Всички те бомбардират въображаеми цели в близост до границата.

В момента двете държави изглеждат, поне ако съдим по репликите между лидерите им, че са по-готови от всякога да водят война помежду си. Наскоро Пхенян заяви, че е готов с построяването на своята междуконтинентална балистична ракета, на която дори може да се монтира ядрена бойна глава.

Президентът на САЩ не остава длъжен на провокациите от Северна Корея, като след последния ракетен опит, извършен от тоталитарната държава, заяви, че режимът на Ким Чен-ун ще бъде „напълно унищожен“.

Според някои експерти САЩ може да не предприемат широкообхватна операция срещу режима в Пхенян, но могат да започнат „саботажи“ срещу критична ядрена инфраструктура в Северна Корея или да организират мащабни кибератаки срещу ключови съоръжения.
Коментари: 0