Какво да видите в Ню Йорк

Вижте популярни места, които ще ви накарат да усетите града

Какво да видите в Ню Йорк

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова

Ако това е първото ви посещение на градът, който никога не спи, ще ви бъде трудно да изберете определен брой атракции, които да видите. Със сигурност във вашия списък трябва да присъстват Статуята на свободата, Таймс Скуеър и няколко водещи музея. Представяме ви няколко популярни места, които ще ви накарат да усетите града:

1. Сентрал Парк

Първото нещо, което трябва да видите в града, е Сентрал Парк. Той се смята за съкровището на Ню Йорк. Най-добрият начин за разходка е с велосипед, за да се насладите на чудесните гледки, уникалната флора и фауна и вълнуваща история.

2. Уест Вилидж

Можете да се разходите в Уест Вилидж, Кварталът е останал непроменен от 19-ти век.

3. Филм Форум

Ако сте любители на филми, трябва да посетите Филмовия форум, където можете да гледате филми от различни части на света.

4. Пица и пай

В Ню Йорк има много места, на които можете да се насладите на хубава пица. Не е за изпускане и традиционният пай. Манхатън е подходящо място да се насладите на тази храна.

5. Емпайър Стейт Билдинг

Ако искате да посетите туристическа атракция, определено най-харесването място е Емпайър Стейт Билдинг. Архитектурата му е впечатляваща и е една от най-високите сгради в града. Можете да се качите на 86-я етаж и да останете без дъх. Трябва обаче да се заредите и с търпение, защото въпреки, че билетите са скъпи, има много хора, които искат да видят мястото.

6. Таймс Скуеър

Ню Йорк е един от градовете с най-бурен нощен живот. Можете да намерите редица барове, които предлагат най-добрите коктейли. Това е добър момент да се срещнете с местни хора. Таймс Скуер е едно от най-оживените места в града и определено трябва да се види.

7. Пазаруване

Бергдорф е луксозен търговски център, който е приятно място за пазаруване. В него можете да намерите магазини на различни дизайнери и дори и да не разполагате с голям бюджет за пазаруване, разходката е приятна и си заслужава. 

Коментари: 0