Заловиха престъпници, правили лични карти на мигранти

Групата е фалшифицирала и продавала лични документи в продължение на година

Заловиха престъпници, правили лични карти на мигранти

Спецполицаи удариха престъпна група за изготвяне на фалшиви паспорти и прибраха петима от участниците в бандата. Специализираната акция на ГДБОП е проведена на 27 ноември.

Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения срещу заловените участници в групата, създадена с цел документни престъпления подправяне и изготвяне на фалшиви лични документи на преминаващи през България нелегални мигранти.

Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани в София и Велико Търново. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК, , съобщава БГНЕС.

От МВР информират, че според събраните до момента доказателства, групата е действала от ноември миналата година на територията на София, Велико Търново и Павликени. 

Членовете й са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. 

При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици.

Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

От Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” за всеки от тях.

Коментари: 0