Започва ремонт на участъци от пътя Гюешево–Кюстендил

Ремонтните дейности трябва да завършат до края на годината

Започва ремонт на участъци от пътя Гюешево–Кюстендил

Снимка: Красимир Свраков

960 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

През следващата седмица започва поетапен ремонт на два участъка от първокласния път път I-6 Гюешево – Кюстендил, който е основна транспортна артерия и връзка с ГКПП „Гюешево“. Ще се ремонтира 3-километрова отсечка между селата Вратца и Жиленци, както и 4.3-километрова отсечка между Коняво до Цървеняно, област Кюстендил, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Строителните работи трябва да бъдат завършени до края на 2021 г.

Предвижда се при сухо време и изпълнение на строителните работи в съответствие с графика ремонтът на 5-километровата отсечка от първокласното трасе през Конявската планина, в участъка от с. Цървеняно до границата с област Перник, да завърши до края на юли. Той стартира през март месец тази година. С изпълнението и на трите участъка тази година ще бъдат ремонтирани над 12 км от първокласния път, съобщават от АПИ.

Строителните дейности се изпълняват на малки участъци в едната лента за движение като трафикът преминава двупосочно с изчакване в свободната лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

От АПИ съобщават, че проектът за обновяване на трите отсечки от път I-6 включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването със стабилизиране на банкетите и почистване на водостоци и окопи, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели.

Инвестицията от бюджета на АПИ е за 6.7 млн. лв. Ремонтът се изпълнява от пътноподдържащата фирма, с която АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Подкрепи Economic.bg