Защо е полезно да ядем яйца

Те съдържат всички незаменими аминокиселини

Защо е полезно да ядем яйца
Яйцата са едни от най-хранителните продукти, които съществуват на земята. Освен че са вкусни и много полезни, те участват в приготвянето на много от нещата, които консумираме ежедневно. 

Във всяко яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на един нов организъм. 

foodpanda подбра най-полезните свойства на този продукт и защо трябва да присъства на масата ни редовно. 

Яйцето ни държи сити, много по-дълго отколкото зърнените култури или хляба. Белтъчините и мазнините помагат да се поддържат енергийните нива на тялото.

Яйцата са едно от най- добрите средства за отслабване. Проучвания показват, че хора които ядат яйца за закуска са по- склонни да губят тегло по-бързо. Те са един от най-богатите източници на протеини, което означава, че съдържат всички незаменими аминокиселини, които трябва да получаваме ежедневно. Те са евтин и масов продукт. В сравнение с другите високо протеинови храни като червеното месо, яйцата са евтин продукт, който присъства във всеки хладилник. 

Помагат за развитието на мозъка и паметта. Благодарение на съставката холин, функциите на мозъка и паметта стават по- добри, както и подобряването на бдителността. 

Яйцата предпазват зрението. Антиоксидантите и зексина, които присъстват в яйцето, помагат при увреждания на очите и излагането ни ултравиолетови лъчи.
Коментари: 0