Защо след COVID-19 киберсигурността става по-важна от всякога

Форумът Sofia CyberSec 2020 ще отговори на този и още интересни въпроси

Защо след COVID-19 киберсигурността става по-важна от всякога

COVID-19 измести дневния ред на света в полето на дигиталните технологии, трансформирайки начина, по който живеем и работим, но също така доведе до бързо нарастващ брой кибератаки и киберпрестъпност.

Как да отговорим на киберзаплахите срещу хора, компании и държави в новата реалност на COVID-19? Как да защитим личните и корпоративни данни и класифицираната държавна информация? Готови ли сме за революционните иновации на 5G, но и за потенциалните пробиви в сигурността, до които те могат да доведат?

Отговори на тези и още въпроси ще търсим във второто издание на Sofia CyberSec (как протече първото може да видите тук). Събитието ще се проведе в изцяло нов полудигитален формат на открито пространство. Датата е 30 септември 2020 г., а мястото – Open Space в София Тех Парк.

България и Европа са интересна цел за киберпрестъпниците и мишена за хибридните заплахи на държавно ниво заради добрата си и модерна интернет инфраструктура, голям брой потребители и платежни системи. Въпросът за киберсигурността не се изчерпва с частните интереси и затова Sofia CyberSec 2020 ще послужи като форум на съмишленици, посветени на идеята за по-безопасно бъдеще.

Сред участниците на тазгодишната конференция ще са българският еврокомисар Мария Габриел, експерти по киберсигурност от НАТО, Facebook и БАН, както и представители на бизнеса, които ще хвърлят повече светлина върху проблемите с конкретни примери от практиката. Подготвили сме и интересна симулация на живо. 

Събитието се организира от Economic.bg, сп. „Икономика“, Дигитална национална коалиция и CLICO, с институционалната подкрепа на НАТО. Достъпът до конференцията е ограничен и със задължителна регистрация.

Sofia CyberSec 2020 се организира в пълно съответствие с мерките за безопасност и превенция срещу COVID-19 на Световната здравна организация и Министерство на здравеопазването.

Коментари: 0