Заснет е пилотният епизод от предисторията на „Игра на тронове“

Все още обаче не е направена поръчката за сериал

Заснет е пилотният епизод от предисторията на „Игра на тронове“

Емилия Кларк и Кит Харингтън като Денерис и Джон Сняг

Снимка: HBO

3626 ~ 2 мин. четене
"Игра на тронове" (Game of Thrones) може и да свърши, но както казват на Железните острови: "Което е мъртво, никога не ще умре" (What is dead may never die). HBO не е готова да напусне света на Вестерос и предисторията на Седемте кралства вече е в производство. По време на лятното турне президентът на HBO по програмирането Кейси Блойс даде нова информация за очаквания нов сериал.

"Завършихме снимането на [пилотния епизод на] предисторията в Белфаст, бях много развълнуван от кадрите, които видях в миналото", каза Блойс. - Сега го редактират", обяви той.

Предисторията на "Игра на тронове", която все още няма име, е проект на опитната в научната фантастика Джейн Голдман (X-Men: First Class) със сценарий, написан съвместно от Голдман и Джордж Р. Р. Мартин. 

Сред актьорите в сериала са Наоми Уотс и Джош Уайтхаус, но не търсете подробности за техните герои - или за самото шоу - защото всички те се пазят в тайна.

И докато феновете може и да са развълнувани от идеята за нови филми около света на Game of Thrones, когато HBO разкри планове за разширяване на серията чрез продължения и предистория, ентусиазмът може да е утихнал след реакцията към последния сезон, за който мнозина казват, че е направен прибързано и непълно.

Но HBO изобщо не се интересува.

Блойс категорично заяви, че реакцията на последния сезон няма никакво въздействие върху производството на предисторията или на другите планирани продължения "въобще". И защо? Последният сезон получи рекордните 32 номинации за награди "Еми".

Въпреки това обаче, за предисторията HBO все още не е взела решение дали ще я превърне в сериал.
Подкрепи Economic.bg