Шейх от Катар се готви да продаде луксозните си хотели в Париж и Лондон

Те са оценени на около 869 милиона долара

Шейх от Катар се готви да продаде луксозните си хотели в Париж и Лондон

Хотелът в Париж - високата сграда в дъното на снимката

Снимка: Hyatt

4271 ~ 2 мин. четене
Семейството на бившия премиер на Катар шейх Хамад бин Джасим ал Тани готви продажбата на луксозни хотели в Париж и Лондон а стойност около 869 милиона долара, съобщава Bloomberg.

Базираната в САЩ фирма за недвижими имоти Eastdil Secured LLC е била наета като консултант по продажбата на хотела в Париж - Hyatt Regency Paris Etoile, притежаван от компания, свързана с шейха, и оценена на стойност 500 милиона евро. (557 млрд. долара).

Брокерската компания Jones Lang LaSalle пък е била наета за оценка на потенциалната продажба на хотелите Sanderson и St Martins Lane в Лондон, които се оценяват на общо 250 милиона паунда (312 милиона долара) и са собственост на друга компания под контрола на шейх. Няколко инвеститори са се обръщали към JLL относно хотелите в Лондон, но все още не е сигурно, че ще има сделка, казаха двама запознати източници, цитирани от агенцията.

Представители на Eastdil и JLL отказаха да коментират информацията. Представителите на шейх Хамад не са дали отговор досега.

Шейх Хамад, често наричан HBJ, беше премиер на Катар от 2007 до 2013 г. и бе ръководител на Катарската инвестиционна агенция, държавния фонд на страната. Както и фондът, така и кралското семейство на Катар са сред най-плодотворните инвеститори в луксозните имоти в света, придобивайки трофейни хотели, офис сгради и магазини в градове като Лондон, Париж и Ню Йорк.

През 2011 г. хотелите Sanderson и St Martins Lane в кварталите Сохо и Ковънт Гардън в Лондон бяха купени за около 192 млн. паунда от QInvest LLC, катарска банка, която е съветник и финансира сделката. Hyatt Regency Paris Etoile е една от най-високите сгради в центъра на Париж и разполага с близо 1000 стаи.
Подкрепи Economic.bg