Затоплянето на отношенията между САЩ и Китай подкрепи пазарите

В Европа преобладаваха смесени настроения, като водещият индекс DAX приключи деня на отрицателна територия

Затоплянето на отношенията между САЩ и Китай подкрепи пазарите
436 ~ 3 мин. четене
За пореден ден щатските индекси завършиха на зелена територия, след като пазарите отчетоха сигнали за затопляне на търговските отношения между САЩ и Китай. Позитивните настроения моментално се отразиха на фондовия пазар, като индустриалният индекс Dow Jones добави 68.24 пункта към стойността си, с най-добро представяне на компаниите UnitedHealth и Walmart. S&P 500 напредна с 0.09% до 2730.13 пункта, като енергийният сектор и този на здравеопазването превъзхождаха останалите и бяха в основата на добрите резултати. Технологичният индекс Nasdaq се изкачи с 0.11 на сто до 7411.31 пункта.

В Европа преобладаваха смесени настроения, като водещият индекс DAX приключи деня на отрицателна територия под 13000 пункта, като изгуби 0.18%. На фона на отрицателните резултати, силно представяне направиха секторите на здравеопазването и пътуванията. В понеделник най-много поевтиняха акциите на компаниите от сектора на финансовите услуги с 1.1%, последвани от телекомите, който се разделиха с 0.9 процента. Борсата в Лондон завърши деня с разочароващи данни, като индексът FTSE 100 достигна 7710.98 пункта.

На дневен план цената на златото се понижи до 1313 долара за трой унция и се търгуваше в тесен рейндж, в очакване на важни икономически данни, които да раздвижат пазара. В началото на с седмицата петрола продължи възходящото си движение, като се установи над $71, докато сортът Брент се търгуваше за повече от 78 долара за тройунция.

Икономически данни – САЩ

от 15:30 часа Търговският отдел на САЩ ще публикува данни за продажбите на дребно за месец април. Общото очакване е докладът да покаже, че продажбите на дребно са се покачили с 0.4% за миналия месец, което е леко понижение спрямо 0.6% за март.

Инструмент на фокус - British Petroleum

 Нефтодобивната компания покачва стойността си, след като цената на петрола продължава да расте и достига рекордни нива от 2014 година насам. След отскачане от нивото на подкрепа при $37, последва силно поскъпване на акциите, което доведе до пробив на горната граница на канала. Това е сигнал за силата на купувачите, което очакваме да продължи да движи цената към по-високи нива. До пробив на долната граница на канала тенденциите остават възходящи.

GBP/USD

Низходящото движение на валутната двойка се намира във фаза на консолидация с положителен наклон, което дава възможност за скъсяване на GBP/USD при пробив на линията на подкрепа около 1.35. Това ще доведе до възобновяване на низходящия тренд и може да очакваме прибиране на печалбите след достигане на една фигура.  Може да се използва и по рисков сигнал за продажба при отскачане на линията на съпротива на канала.

Copper

Цената на медта не може да формира устойчив тренд в дългосрочен план. На 4 часова графика може да се начертае низходящ канал с лек наклон, докато стойностите на индикатора RSI движат около средните стойности, което показва липса на ясен тренд. Над нивото 320 може да се влиза в дълга позиция със стоп ниво 300.

Nikkei 225

След корекцията на японския индекс до нивото на тренд линията около 20400 започна нова възходяща вълна, която очакваме да тества максимума при 24000 пункта. При силен импулс може да последва пробив на нивото и достигане до нови върхове. Понижение на индекса под тренд линията ще покаже слабост на пазара и предстояща корекция до нива под 20000 пункта.

...

Коментари: 0