Завод на Jaguar в Англия вече ще работи 3 дни в седмицата

Така фирмата опитва да избегне уволнения заради Brexit и антидизеловата политика на Лондон

Завод на Jaguar в Англия вече ще работи 3 дни в седмицата

Снимка: Maxpixel

1644 ~ 1 мин. четене
Непредвидените за  Обединеното кралство последици от предстоящото излизане от Европейския съюз продължават да изплуват на повърхността. Jaguar Land Rover обяви, че заводът в Касъл Бромич ще премине на 3-дневна работна седмица. Новината идва само дни след поредното предупреждение на фирмата, че Brexit и новата дизелова политика на Острова ще ѝ донесат негативи.

Заводът ще премине към новия начин на работа от октомври и ще работи така до началото на декември. Ходът цели да се избегнат съкращения. „В светлината на продължаващите трудности, засягащи автоиндустрията, предприемаме някои временни промени в производствените ни планове в Касъл Бромич”, гласи обяснението на Jaguar, който е най-големият автомобилен производител в Обединеното кралство.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на компанията Ралф Спет предупреди, че погрешно споразумение между Лондон и Брюксел за Brexit би могло да коства работата на стотици служители в автомобилния сектор и би застрашило производството на компанията. Спет коментира също, че британското правителство се е обърнало срещу дизеловите коли, което е довело до загубата на 1000 работни места в компанията по-рано през годината.

Jaguar Land Rover от месеци предупреждава до какви проблеми ще доведе Brexit, ако няма споразумение между Обединеното кралство  и ЕС какви да са политическите и икономическите им отношения след 29 март 2019 г. Последното такова предупреждение дойде през юли, когато компанията предупреди, че е на път да отмени инвестиция за над 100 млрд. долара на Острова.
Подкрепи Economic.bg