Златен медал за българския ансамбъл в Италия

Момичетата на Весела Димитрова завоюваха първото място в съчетанието с три обръча и два чифта бухалки

Златен медал за българския ансамбъл в Италия
10923 ~ 1 мин. четене
Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала на три обръча и два чифта бухалки на първата Световна купа за сезона в италианския град Пезаро.

Момичетата на Весела Димитрова в състав капитан Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова успяха да се преборят за златното отличие с оценка 25.750 - най-високата за целия турнир. Втори останаха съставът на Украйна, а трети - Израел.

На финала с пет топки българките се наредиха на пето място с оценка 23.600. Победител стана отборът на Италия. Вчера момичетата извоюваха сребърен медал в многобоя. Руският ансамбъл бе първи, а трети останаха домакините от Италия.

На финалите днес със сребърни отличия се окичиха и двете ни индивидуални състезателки - Боряна Калейн и Катрин Тасева. Калейн успя да пробие руската стена и спечели среброто на топка - първа и трета останаха двете руски близначки Дина и Арина Аверини. В съчетанието с лента по музика от филма "Роди се звезда" българката Катрин Тасева спечели също сребърния медал. На първо място бе отново Дина Аверина, а на трето Алина Харнаско от Беларус. 

Боряна Калейн успя да спечели вчера в Пезаро и едно дълго чакано отличие за българския щаб - бронз в многобоя.


Коментари: 0