„Зора“ изгражда логистичен център за над 30 млн. лв.

Проектът включва строителството на административна сграда и складова база, които ще бъдат разгърнати на площ от 80 хил. кв. м

„Зора“ изгражда логистичен център за над 30 млн. лв.

Снимка: Министерство на икономиката

7512 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Търговска верига „Зора“ стартира проект за изграждане на нов логистичен парк с административна сграда и складове за обслужване на търговската мрежа. Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемонията по първа копка на проекта, който ще се реализира в Индустриален парк „София – Божурище“, съобщават от ресорното ведомство

Стойността на инвестицията е над 30 млн. лв., като се очаква тя да бъде завършена до края на март 2023 г.

За министерството на икономиката е приоритетно сертифицирането на подобен тип инвестиции. България е правилното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са добро място за развитието на компаниите“, заяви министър Везиева.

Логистичният център включва административна сграда и складова база. Той ще бъде построен върху терен от 80 000 кв. м и ще бъде реализиран в два етапа. Етап 1 включва застроена площ от над 23 хил. кв. м, съставен от 4 модула по 4 625 кв. м., всеки от които може да функционира самостоятелно или обединено с обща височина на складиране до 11.3 м. Етап 2 ще бъде реализиран след март 2023 г. и ще включва складови бази с площ около 22 хил. кв. м.

Строителството ще се изпълнява по съвременна технология с висококачествени материали, заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили.

Подкрепи Economic.bg