НС ще разследва придобиването на български паспорти от чужденци

Временната анкетна комисия ще се ръководи от Йордан Цонев от ДПС

Снимка: Economic.bg
11:40 14.12.2018
Парламентът създаде временна анкетна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства около скандала с корупционната схема за придобиване на българско гражданство от чужденци.

Предложението на ДПС бе подкрепено от 161 депутати. В анкетната комисия ще се включат 17 народни представители, разпределени на пропорционален принцип. 

Комисията ще работи 3 месеца, а нейн председател ще бъде Йордан Цонев от ДПС. В края на периода се очаква да бъде представен доклад с резултатите от разследването. 

Припомняме, че в края на октомври председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев бе арестуван за корупционна схема за даване на български паспорти на чужденци. При спецакцията бяха над арестувани 20 души, от които на четирима бяха повдигнати обвинения. 

Премиерът Бойко Борисов предложи закриване на агенцията. Според него дейността на ДАБЧ може да се поеме от Министерството на вътрешните работи, Министерство на правосъдието и Президентството.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: скандал | чужденци | НС | анкетна комисия | български паспорти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини