Walmart придобива най-големия онлайн търговец на изкуство в света

Поредното придобиване на американския гигант в търговията

Снимка: Art.com
11:10 07.12.2018
Walmart влиза  света на изкуството. Компанията съобщи, че планира да придобие Art.com, която се представя като най-големия онлайн продавач на произведения на изкуството в света.

Walmart ще придобие цялата компания - каталог, интелектуална собственост, търговско наименование и всички операции, базирани в САЩ - за цена, която не разкрива. Сделката ще приключи в началото на следващата година, съобщиха от компанията.

Walmart твърди, че ще продължи да поддържа Art.com като самостоятелен сайт, добавяйки го към останалата част от нарастващото си онлайн портфолио, което сега включва уебсайтовете Jet, Bonobos, ModCloth, Eloquii, Moosejaw, Hayneedle и Bare Necessities. Фирмата ще продава продуктите на Art.com на Walmart.com, Jet.com и Hayneedle.com.

Американският гигант в търговията на дребно е в поредица от придобивания напоследък, добавяйки много онлайн компании в нарастващото си портфолио. Много от тези компании са съсредоточени върху по-високия клас търговия, като така компанията се опитва да навлезе в сегмента на по-високоплатежните клиенти, които искат да пазаруват онлайн, и най-вече го правят през сайта на конкурента Amazon.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сделка | придобиване | сайт | изкуство | онлайн търговия | Walmart | Artcom

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини