Алън Грийнспан: "Въпрос на време е отрицателните лихви да стигнат до САЩ"

В момента има дългови инструменти на стойност повече от 16 трилиона долара с отрицателна доходност по целия свят

Снимка: кадър YouTube
12:22 05.09.2019
Няма да мине дълго време, докато разпространението на отрицателните лихви достигне САЩ, заяви бившият председател на Федералния резерв Алън Грийнспан.

„Виждате ги по целия свят. Само въпрос на време е да стигнат до Съединените щати “, заяви в сряда Грийнспан пред предаването на CNBC„ Squawk on the Street “, като добави, че инвеститорите трябва да наблюдават доходността на 30-годишните облигации на хазната.

30-годишните ценни книжа на САЩ се търгуваха в сряда с лихва от 1,95%. Тя достигна най-ниското ниво през миналата седмица.

В момента има дългови инструменти на стойност повече от 16 трилиона долара с отрицателна доходност по целия свят, докато централните банки се опитват да облекчат паричните условия за поддържане на световната икономика. 10-годишните държавни облигации в Белгия, Германия, Франция и Япония - наред с други - се търгуват с отрицателен курс.

Доходността на САЩ от финансите все още е на положителна територия, но Фед вече намали лихвите веднъж тази година и се очаква да ги намали по-късно този месец.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: облигации | САЩ | Фед | държавен дълг | отрицателни лихви | Алън Грийнспан

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини