Днес БСП се връща в Народното събрание

Досега заплатите на червените депутати бяха понижени с 60%

Снимка: Economic.bg
07:27 30.05.2019
След над три месеца, прекарани извън Народното събрание, днес депутатите на БСП се връщат в пленарната зала. Социалистите спряха да участват в работата на Народното събрание в средата на февруари с мотив, че искат отмяна на приети дни по-рано промени в изборното законодателство.

Ходът, предложен от бившия председател на Столетницата Корнелия Нинова, обаче бе разтълкуван от нейни съпартийци като начало на предизборната кампания. Освен това излизането от парламента предизвика недоволството на част от червените депутати, тъй като заплатите им бяха понижени с 60% заради отсъствията. Вътрешната опозиция пък критикуваше Нинова, че с действията си е лишила БСП от трибуна по време на предизборната кампания, заради което е изгубила и изборите.

Социалистите обявиха, че депутатите се връщат, за да внесат изменения в антикорупционното законодателство, както и предложения за промени в правомощията на главния прокурор. Те ще искат и оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради надплатените партийни субсидии.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: депутати | БСП | парламент | Народно събрание | корнелия нинова | народни представители | Българска социалистическа партия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини