КЗП: Двойният стандарт при храните не е на географски принцип

Според Димитър Маргаритов е нормално да има разлики

Снимка: Economic.bg
Двоен стандарт при храните има и този проблем бе признат от европейските институции. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред bTV.

Според него е нормално да има разлики. Маргаритов даде пример с лютеницата. "Не може доматите в Испания да са същите като тези в Пловдив", обясни той. 

"Проблемът с двойния стандарт е идентифициран и вече признат, че съществува. Никой не твърди, че той е само на географски принцип или касае само по-изостаналите пазари. Търсят се начини този проблем да бъде решен", посочи председателят на КЗП.

Той припомни, че последното изследване по темата показва, че само при 9% от проучените в Европа продукти са открити съществени разлики между етикета и съдържанието на продукта. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: храни | КЗП | Димитър Маргаритов | двоен стандарт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини