Пътната агенция пусна коли в едното платно на „Струма“ край Дупница

Все още не се знае колко време ще отнеме ремонтът на съоръжението на магистралата

17:20 23.08.2019
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви, че днес след 16 ч. се възстановява движението на леките коли, които пътуват към Кулата в участъка от магистрала „Струма“ край Дупница. По-рано днес председателят на УС на АПИ Георги Терзийски обяви, че след като се направят тестове ще се реши дали да бъде пуснато движението в едната лента.

„Извършените днес тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци“, информираха от АПИ.

Днес и утре - 24 август, в участъка от „Струма“ ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по обходния Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. 

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика. 

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини