Петролът поскъпва след изненадващ спад на американските запаси

В момента цените са под равнището, което държаха преди атаката с дронове срещу петролни съоръжения в Саудитска Арабия

11:05 02.10.2019
След няколко дни на спад цените на суровия петрол започнаха да се повишават, след като данни от нефтената индустрия показаха изненадващо понижение на американските запаси, пише Reuters.

Към 10:50 ч. българско време поскъпването на петролните фючърси за международния бенчмарков сорт Брент беше с 0.09% до цена от 58.89 долара за барел, като по този начин те си върнаха част от загубените позиции през последните три борсови сесии. Фючърсите за американския сорт West Texas intermediate (WTI) пък бяха поскъпнали с 0.56% до цена от 53.92 долара за барел.

„Брент и WTI изтриха загубите си от ранната търговия във вторник“, коментира Джефри Хали, старши пазарен анализатор в Сингапур за компанията OANDA. Той посочва обаче, че спадът на обемите на запасите се дължи на местните празници. „Бихме могли да очакваме поскъпването бързо да изгуби тяга, тъй като доближаваме цена 61 долара за барел“, смята Хали.

Данни от Американския петролен институт (API) показаха, че запасите от суров петрол на САЩ миналата седмица са се понижили с 5.9 млн. барела, което е било в противоречие на очакванията за тяхното повишение с 1.6 млн. барела. Сега цените на петрола са под равнищата от преди атаката с дронове на 14 септември срещу съоръжения за преробатна на нефт на Саудитска Арабия.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: нефт | САЩ | Саудитска Арабия | запаси | суров петрол | цени на горивата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини