Предстои цялостен редизайн на „Мегапарк“ до края на 2020 г. (снимки)

Все още не е уточнен размерът на инвестицията

До края на 2020 г. офис сградата „Мегапарк“ ще претърпи цялостен редизайн. Това заяви пред журналисти Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head Investments, които са собственици на сградата от почти година.

Архитектурното студио ViArchitects се е заело с промяната на „Мегапарк“, а плановете са още в начален етап, уточни криейтив директорът на компанията Виктория Илиева.„Дизайнът на сградата е много градски, кубичен, а в нашата концепция е заложена идеята за повече домашен уют и места за седене“, коментира Илиева. „Нашата цел е да размием границата между споделеното и личното пространство, между работната и домашната среда, да превърнем общите части на сградата в обитаеми, уютни, напомнящи повече на дома пространства“, допълни тя.

Все още не е уточнен размерът на инвестицията, коментираха от компанията.„Всъщност вдъхновението за новия облик дойде от самите ѝ обитатели - млади, амбициозни професионалисти от водещи компании от цял свят. Преобразяваме общите пространства, фоайета, рецепция и кантина под концептуалното название Living room”, обясни Илиева.

По думите на Сергей Койнов в „Мегапарк“, която е в експлоатация от 2010 г., са постоянно заети 4000 души, а още около 1000 влизат в сградата всеки ден. Общата площ на сградата е 48 хил. кв. м., които в момента са напълно заети. В това число влизат търговски площи и над 650 паркоместа. Ключови наематели са PPD, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway, Deichmann. Утре се очаква да бъде подписан и договор с британска компания, която ще заеме освободените офис площи на Experian.Lion‘s Head Investments притежава и още една офис сграда в столицата – „Полиграфия офис център“, която също е напълно отдадена. „Там продължаваме да правим подобрения“, уточни Койнов. Съвсем скоро се очаква и преместване на наематели между двете бизнес сгради, с което ще се увеличи приемствеността, смятат от компанията.

Lion’s Head Investments е дружество за инвестиции в бизнес сгради със знаково значение и дългосрочни наематели в България, Румъния и други страни в Югоизточна Европа. Основни инвеститори са Old Mutual Property и AG Capital. Old Mutual Property e част от Old Mutual Group – южноафриканска група със 170 години история и пазарна капитализация от 13 млрд. долара, която оперира в 35 държави. Към момента Lion’s Head Investments управлява 5 сгради с близо 235 000 кв. м. първокласни офис площи в София и Букурещ - Полиграфия Офис Център, Мегапарк, Орегон Парк в Букурещ. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: наематели | офис сграда | Мегапарк | LionsHead Investments

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини