Сътресенията във Великобритания оцветиха в червено европейските борси

Американските пазари също започнаха месеца зле заради ескалацията в търговската война между Вашингтон и Пекин

Снимка: БТА
Европейските борси се оцветиха в червено заради сътресенията във Великобритания около Brexit. През изминалия ден премиера Борис Джонсън загуби мнозинство е парламента, след като един от консервативните депутати напусна партията му и се присъедини към подкрепящата Европейския съюз партия „Либерални демократи“. Това затвърди политическата несигурност на Острова и понижи водещия индекс FTSE 100 до 7268.19 пункта, докато немският бенчмарк DAX изостана с 0.36 на сто до 11910.86 пункта.

Щатските акции също започнаха месеца с понижение, след като Китай наложи нови мита върху вноса на някои основни стоки, идващи от САЩ. През деня бяха публикувани данните за производството в САЩ, които се разминаха с прогнозите на анализаторите и разочароваха пазарните участници. Стойността на индекс на активността за производствения сектор спадна под 50, което е сигнал за влошаване на икономическата среда. Индустриалният индекс Dow Jones се раздели с 285.26 пункта и завърши деня на ниво от 26118.02. Индексът S&P 500 понижи стойността си с 0.69 процента до 2906.27 пункта, докато Nasdaq приключи първата сесия за седмицата със спад от 1.1% до 7874.16 пункта.

Слабите данни за долара бяха добра предпоставка за скок в цените на ценните метали. Златото поскъпна над 1 процент до 1547.50 долара за трой унция, докато среброто  се изстреля с 4.27 процента до цени от $19.25. С нарастване на опасенията за отслабване на световната икономика се понижи и цената на петрола, която във вторник достигна 53.97 долара за барел, докато сортът Брент се търгуваше при цени от $58.27.

От 17:00 часа Канада ще оповести основния лихвен процент в страната. Не се очакват изненади, като лихвата най-вероятно ще бъде запазена на текущото си ниво от 1.75%. Въпреки предвидимия ход на Централната Банка може да се появи засилена волатилност при валутните двойки, включващи канадския долар (CAD).

MomoАкциите на компанията дълго време формираха сливащ се триъгълник., което ограничаваше възможностите за търговия в по-дългосрочен план. В момента се цената опитва пробив над линията на съпротива, което показва, че купувачите са готови да вдигнат цената. Индикаторът Стохастик също благоприятства развитието на възходящо движение, така че може да се влезе в дълга позиция, ако седмичната свещ затвори над горната граница на троъгълника.

USD/CADСлабите икономически данни за щатския долар отслабите валутната двойка американски-канадски, което доведе до формиране на дивергенция и пробив под линията на подкрепа на възходящия канал. Силното низходящо движение може да е началото на корекция до локалните минимуми около 1.32, Потвърждение за това ще ни даде поевтиняване на двойката под силното ниво на подкрепа при 1.33.

XAG/USDСреброто проби зоната на консолидация със силно импулсно движение, което слага началото на нова възходяща вълна. От друга страна индикаторът RSI се намира високо в зоната на прекупен пазар и образува дивергенция, което е сигнал за отслабване на движението и възможно контриране на рязкото поскъпване. На този етап считаме наличието на силно възходящо движение, но при връщане на печалбите и пробив под $18 може да считаме това за обръщане на тренда.

NasdaqТехнологичният индекс продължава да се намира под 50 дневната средна, която действа като силно ниво на съпротива. Очакваме да се зароди нови низходящо движение, което да се засили след пробив под линията на подкрепа около 7400 пункта. Засилване на продажбите може да понижи стойността на индекса под 7000 пункта, като целта ни е достигане до нивото 6800.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: Великобритания | облигации | акции | сребро | финансови пазари | споразумение за Brexit | американски пазари | отлагане на Брекзит | европейски борси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини