T MARKET поема обектите на пловдивска верига супермаркети

Очаква се одобрение от КЗК

11:34 06.08.2019

„Максима България“, собственик на веригата T MARKET, подаде до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) нотификация за сключване на дългосрочни договори за наем на магазини от местната търговска верига „Триумф“, намираща се в град Пловдив. Тази стъпка е част от дългосрочната стратегия за развитие на T MARKET в България, която през последните години се откроява с активна експанзия и разработване на нови формати, обясняват от компанията.

"Вече 14 години инвестираме в супермаркети в близост до дома или работното място на хората, предлагащи практично пазаруване при най-добри възможни условия. Тази стратегическа стъпка правим в посока подсилване на присъствието ни в Пловдив, където към момента имаме три магазина. След решение от страна на КЗК ще започнем поетапно процеса на интеграция на обектите от веригата“, коментира генералният директор на „Максима България“ Петър Павлов.

“Триумф” е българска верига хранителни магазини на територията на Пловдив. Тя развива дейност от 2000 г., когато открива първия си магазин. До момента търговската верига разполага с 11 обекта, разположени във всички квартали на града.

„Максима България“ оперира 73 магазина T MARKET в 38 града в цялата страна. През 2018 г. компанията откри 9 нови обекта, а финансовите й резултати отбелязаха ръст от 19,4% в сравнение с предходната 2017-та. Търговският оборот на веригата за 2018-та е 259,7 милиона лева (без ДДС), а оперативната печалба преди данъци, такси и амортизация възлезе на 1,56 милиона лева.

„Максима България“ е част от Maxima Grupė, лидер в търговията на дребно в Прибалтика и собственик на вериги в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. През 2019 г. общият брой на магазините в петте държави надхвърля 1100, а служителите са над 40 000.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КЗК | Пловдив | търговска верига | магазини | супермаркети | Максима България | T MARKET | Триумф

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини