Венецуела иска да спре да работи с Visa, MasterCard и Maestro

Банките трябва да разработят вътрешна платежна система

Снимка: Pixabay
10:45 21.05.2019

Централната банка на Венецуела, съвместно с Банковия надзорен орган на страната, реши да разработи вътрешна платежна система и да се откаже от споразуменията си с Visa, MasterCard и Maestro. Това пише Banca y Negocios, позовавайки се на свои източници.

Според информацията транзакциите с дебитни карти трябва да бъдат прекратени от 30 ноември 2019 г., а на кредитни карти - от 30 януари 2020 г. В решението се посочва, че тези мерки се предприемат в отговор на санкциите на САЩ срещу Венецуела.

Правителствените агенции са инструктирали банките в страната да формират "суверенна" платежна система чрез разширяване на използването на биометрична идентификация. Според портала, документът предвижда финансовите организации да имат 60 дни за въвеждане на системата.

Източниците от технологичната област на финансовата система обясниха на Banca y Negocios, че прилагането на тази изцяло местна платежна система не е толкова лесно, въпреки че това е въпрос, който се разглежда от 2011 г., тъй като регулаторите не искат циркулиране на данни от транзакции, произхождащи от Венецуела в чужбина.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банки | Visa | MasterCard | Maestro | Венецуела | кредитни карти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини