Airbnb „отваря вратите“ на къщата на Жулиета за 14 февруари

Двама влюбени ще имат възможност да прекарат една нощ в най-емблематичния дом във Верона

Снимка: Pixabay
20:53 03.02.2020

Едва ли има по-романтично място за посрещане на Свети Валентин от къщата на Жулиета във Верона, Италия. Тази година за първи път онлайн платформата за резервации Airbnb дава възможност на двама влюбени да прекарат нощта на 14 февруари в дома на Жулиета, пише Businessinsider.

Двойката, която ще прекара една нощ в най-романтичната къща в света, ще бъде избрана на 7 февруари 2020 г. Личен иконом ще бъде на разположение на двамата влюбени, които ще имат възможност да вечерят на свещи в голямата трапезария, която ще бъде украсена с много цветя, а храната ще е приготвена от притежателят на две звезди „Мишлен“ Джанкарло Пербелини.

След вечерята гостите ще спят в стая в средновековен стил в оригиналното легло на Жулиета, използвано в класическия филм на Франко Дзефирели „Ромео и Жулиета“ от 1968 г. От десетилетия хиляди влюбени от цял свят изпращат писма до къщата на Жулиета и те получават отговор от т. нар. „секретарки на Жулиета“.

През същия процес трябва да преминат и кандидатите за престой в къщата на героинята на Шекспир на 14 февруари. Писмото трябва да съдържа собствената им любовна история и да пише защо смятат, че са идеалната двойка да прекара Свети Валентин в къщата на Жулиета.




Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | Италия | Свети Валентин | Airbnb | Верона

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини