Автомобилите на Tesla скоро ще започнат да говорят на пешеходците

Новата функционалност е част от идеята за автономното бъдеще на колите

Снимка: БТА
22:00 13.01.2020
Автомобилите на Tesla скоро ще могат да разговарят с пешеходците наблизо. Новата функционалност бе разкрита от изпълнителния директор на компанията Илон Мъск в Twitter. 

В социалната мрежа той публикува кратко видео, на което се вижда бавно движещ се Model 3, който казва: „Не стойте втренчено там, скачайте вътре“. 

Отдолу Мъск пояснява: „Tesla скоро ще говори с хората, ако искате. Това е реално“. 

Вече известно, че компанията започва да внедрява високоговорители към автомобилите си, за да спазва новите правила за безопасност, които задължават електрическите превозни средства да произвеждат изкуствен шум. Една от критиките сега е, че те са твърде безшумни и пешеходците не могат да разберат, ако наближава кола. 

От публикацията на Мъск става ясно, че тези говорители може да се използват и за други неща. В последващ туит основателят на компанията добави, че функционалността може да се стикова и с алармената система, за да се предотвратят набезите на крадци, уточнява The Verge. 

Що се отнася конкретно до клипчето с говорещия Model 3, то загатва за опцията колите на Tesla да заработят един ден като автономни таксита, печелейки пари за собствениците си, докато те не ги ползват. Автомобилите ще могат да канят пешеходци наоколо да влязат вътре и да бъдат откарани до желаната от тях точка. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Tesla | Model 3 | глас | високоговорител | говори

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини