Боряна Манолова ще ръководи бизнеса на Siemens и в Северна Македония

В момента тя е главен изпълнителен директор на дейността на германската компания в България

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
11:23 09.12.2019

Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова от 1 януари 2020 г. ще представлява бизнес интересите на германската компания и в Северна Македония. Новината бе обявена от регионалния клъстър с водеща държава Австрия, част от който е и Siemens България.

„За мен това решение е признание за високия професионализъм и добра репутация, на която Siemens България се радва в рамките на глобалната компания. Гордеем се с факта, че вече над 140 години допринасяме за технологичния напредък на страната ни, предоставяйки технологии, решения и услуги от световна класа и изграждайки трайни, взаимноизгодни партньорства с български компании“, коментира д-р инж. Манолова.

Тя е главен изпълнителен директор на Siemens България от 2009 г. До поемането на ръководството на технологичния лидер в България тя има дългогодишен опит в частния и обществения сектор. В началото на кариерата си работи в Националната агенция по заетостта в Русе, а по-късно и като регионален мениджър на Агенцията  за чуждестранни инвестиции. От 1998 до 2007 г. е изпълнителен директор на шведската компания за пътно-строително оборудване „Атлас Копко Лифтън“, а от 2007 до 2009 г. създава и управлява собствен бизнес в сферата на енергетиката.

Магистър е по електротехника и по мениджмънт и фирмено управление. През 2014 г. защитава докторска степен по специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане” в РУ „Ангел Кънчев”. Завършила е курсове за лидерство и предприемачество в Bocconi, Италия, и INSEAD, Франция.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Македония | Сименс | Боряна Манолова | Сименс България | Сименс Македония

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини