Дончев: Много хора може да имат полза от скандала с къщата в Барселона

Проблем с данните за ръста на БВП няма, смята вицепремиерът

Снимка: Economic.bg
09:11 26.02.2020
"Интерес може да има всеки, текат преговори за многогодишната финансова рамка на ЕС. Нищо повече няма да кажа". Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира темата с разследването на къщата в Барселона по "Нова ТВ". 

"Предстои приемане на България в чакалнята на еврозоната. Строим ключови енергийни проекти. Годината е особена, защото трябва да бъде приета многогодишната финансова рамка на ЕС. Списъкът от лица, които биха имали полза или вреда от този скандал е дълъг", каза Дончев. 

"Властите в Испания, по сигнал, подаден от България, разследват въпросния имот. Не чух да разследват премиера. Това е стара манджа, претопляне на испанския котлон. Такива неща не се случват случайно. Премиерът много ясно заяви, че къща в Испания няма. Още повече, че се появи и собственикът на имота", категоричен бе Дончев.

Според Дончев проблем с данните за ръста на БВП няма и това е потвърдено от НСИ. "Ако има проблем той е технически", каза той и добави, че се обзалага, че няма да има разлика между окончателните и експресните данни за ръста на БВП на страната. 
"Всеки, който е на публична служба няма основание да бъде спокоен по дефиниция", коментира Дончев по повод ареста на директора на Басейнова дирекция-Пловдив Цветелина Кънева. "Хората, които са на публична служба по никакъв начин не ги деля от гледна точка на партиен произход, симпатии и емоции", добави той. 
Много приватизационни сделки са абсолютно в обхвата на давностния срок и ако има данни и белези за престъпления или нарушения, може да се реагира, каза Дончев, коментирайки проверката на приватизационния период от ДАНС. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приватизация | Томислав Дончев | Барселона | арести | данни бвп

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини