Ford очкава загуби от $600 млн. за първото тримесечие

Компанията отчете 21% спад в продажбите си заради кризата

Снимка: БТА
18:46 13.04.2020

Ford Motor Co очаква коригирана загуба преди плащането на всички данъци и такси от около 600 милиона долара за първото тримесечие на 2020 г. За сравнение година по-рано компанията е отчела печалба от 2.4 млрд. долара за същия период.

Пандемията от коронавирус принуди компанията да замрази голяма част от производството си, както и да затвори много от фабриките си. Това доведе до спад в продажбите на Ford с 21% спрямо 2019 г., съобщава Reuters.

„Въпреки сложната ситуация ние вярваме, че имаме достатъчно пари, за да оцелеем до края на третото тримесечие, без да работим на пълни обороти“, казва в свое изявление главният финансов директор на компанията Тим Стоун.

Към 9 април компанията обяви, че има 30 млрд. долара в сметките си, както и отпуснат заем в размер на 15.4 млрд. долара.

В момента голяма част от заводите на Ford не работят заради пандемията от коронавирус. От компанията заявиха, че възибновяването на работата на фабриките ще се случи „след разговори със съответните местни профсъюзи, доставчици, търговци и други заинтересовани лица“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: загуба | Ford | печалби | коронавирус