Huawei патентова вертикално сгъващ се смартфон

Устройството наподобява пуснатия наскоро Motorola Razr, но според патента за дизайн има и разлики

21:28 18.11.2019
Huawei регистрира нов патент за дизайн, който разкрива вертикално сгъващ се смартфон, до известна степен наподобяващ Motorola Razr, пише изданието TechieWorld. От публикуваните документи се вижда, че устройството няма да има вторичен дисплей отвън.

Дизайнът на Huawei представя вертикално сгъваем смартфон с един дисплей. След като телефонът се сгъне, по-голямата част от дисплея му ще бъде покрита, но не и целият. Малка част отгоре ще остане непокрита и по този начин потребителят ще получава определена информация, когато телефонът е сгънат.Това означава, че това устройство не се сгъва по средата, а малко под средата. Според експертите това е доста интересен подход. Скиците, които бяха представени с този патентен дизайн, предполагат, че всички физически копчета ще са отдясно – за увеличаване и за намаляване на силата на звука, за захранване/изключване и за заключване. Устройството ще има тънки рамки, а дисплеят му ще има спортни заоблени ъгли.

Скиците дават информация и, че устройството има три вертикално подравнени камери на гърба. Под тях може да се забележи LED светкавица и някои допълнителни сензори. И трите камери са разположени в горния ляв ъгъл на гърба на телефона.

Това е почти всичко, което разкрива този патент за дизайн. Както обикновено не е сигурно дали Huawei изобщо ще въведе този телефон, въпреки че е получил патента за дизайн.

Ако компанията пусне този телефон в близко бъдеще, той ще стане второто му сгъваемо устройство. Mate X бе обявен по-рано тази година и започна да се продава в Китай съвсем наскоро. Търсенето на устройството е доста голямо там.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Huawei | сгъваем смартфон | Хуауей | патент за дизайн | вертикано сгъване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини