„Идеал Стандарт-Видима“ откри обновения си завод в Севлиево

Борисов: До края на годината ще бъде готов обходният път на Габрово

Снимка: МС
13:16 19.11.2019
Компанията за производство на санитарна керамика, „Идеал Стандарт-Видима“, откри модернизирания си завод в Севлиево. На официалното прерязване на лентата днес присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Модернизацията е свързана с автоматизация на производствените процеси и подобряване на условията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 г. Произведените в него смесители и душове се продават в повече от 100 страни по света.

„Това е най-голямата фабрика за фитинги в Европа. За последните две години инвестирахме повече от 22 млн. лв. в обновяване на техниката в завода и превръщането му в едно модерно съоръжение“, каза изпълнителният директор на компанията Торстен Тюрлинг по време на официалното откриване. Той уточни, че тези инвестиции ще гарантират успешното бъдеще на завода и това ще превърне компанията в едно от най-успешните предприятия за производство на санитарна керамика в цял свят.

"За дългите години, през които сме в Севлиево, създадохме над 3000 работни места", добави още Тюрлинг. Той благодари на всички служители, както и на местната власт за добре свършената работа.

Премиерът се похвали с големите инвестиции, които се правят в региона. „Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала „Хемус“ догодина да стигне до Плевен и Ловеч“, заяви той. Министър-председателят посочи, че активно продължава работата по строителството на пътен възел „Боаза“ по магистралата, а до края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово.

„Моят ангажимент е от Севлиево до Германия произведеното да пътува само по магистрала. Така че от Севлиево да може да ходите до „Тракия“, „Марица“. Имате ли и магистрала „Хемус“, ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот“, изтъкна още министър-председателят.

Пред служителите и ръководството на компанията премиерът Борисов подчерта, че благодарение на тяхната работа брутният вътрешен продукт на страната се повишава. „Благодарение на индустрията, икономиката, ние имаме тази възможност. Ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим“, допълни още министър-председателят.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че му се иска да доведе тук всички, които питат защо в България нищо не се произвежда. Той посочи, че двете най-сложни съоръжения от изграждащото се трасе са голямата естакада над p. Синкевица и 540-метровият тунел.

"Много съм горд с такива работници - над 3000 души в Севливо. Това е най-големият подобен завод в Европа. Тук се произвежда дори с качество на световно ниво. Щом успяваме на световно ниво, означава, че сме по-добри от другите", каза Дончев.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Хемус | откриване | Севлиево