Microsoft трие лошите спомени от Internet Explorer с напълно ново лого на Edge

Новият браузър идва през януари 2020 г.

Снимка: Microsoft
21:46 04.11.2019
След като преди време направи кардинална промяна в името на своя браузър, прекръствайки го от Internet Explorer на Edge, сега софтуерният гигант Microsoft дава и нов свеж вид на логото му. 

Компанията представи визията на преработеното лого, вдъхновена от океанската вълна. Буквата „е“ се запазва, но е значително видоизменена. „Изглежда много по-модерно“, пише The Verge. Очевидно Microsoft предпочита потребителите вече с нищо да не свързват браузъра Edge с компрометирания си откъм сигурност предшественик Internet Explorer. Новото лого бе открито в рамките на сложна игра, при която служителите на Microsoft публикуват криптирани улики към поредица от пъзели и изображения. 

Новият, базиран на Chromium (проектът с отворен код, който стои зад конкурентния браузър Google Chrome), Edge се предлага в бета версия от август. Още тогава технологичните специалисти обърнаха внимание на приликите с Chrome. 

Новият Edge Chromium се очаква да стартира официално на 15 януари, пише още The Verge. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | браузър | лого | нов | Internet Explorer | Edge