Новината за напредъка в търговските преговори подкрепи пазарите

Вчера петролът поскъпна след по-големия от очакваното спад в запасите

Снимка: Unsplash

Водещите индекси на Уолстрийт изпратиха позитивна сесия вчера след оптимизма около търговските преговори между САЩ и Китай. Индексът на 30-те сини чипа Dow Jones прибави 146 пункта, или 0.53%, към стойността си, а широкият S&P 500 се повиши с 0.63 на сто до 3112 пункта. Технологичният Nasdaq нарасна с 0.54% до 8566 пункта.

Двигател на пазарите беше новината, че Пекин и Вашингтон са на път да стигнат до съгласие относно размера на митата, които ще бъдат отменени в първата фаза от търговската сделка. Сред икономическите данни се открои докладът за заетостта на ADP, според който броят на работните места в американските компании се е увеличил с 67 000 през миналия месец, а според анализатори ръстът трябваше да бъде от 140 000 работни места.

Вчера петролът поскъпна след по-големия от очакваното спад в запасите на лек суров петрол в САЩ. Запасите са се свили с 4.9 млн. барела в последната седмица на ноември и цената му вчера се покачи с 3.6%.

Акценти днес

Данни за БВП – Еврозона

Днес на обяд ще разберем има ли промяна в размера на брутния вътрешен продукт на Еврозоната. Очаква се и на тримесечна, и на годишна база да няма промени от настоящите нива, респективно 0,2% и 1,2%.

Икономически данни – САЩ

Малко по-късно, в 15:30 часа ще излязат седмичните данни за молбите за помощи при безработица. Очаква се лек ръст до 215 хил. при 213 хил. за предходната седмица. По същото време ще получим и информация за търговския баланс на САЩ. В 17:00 часа пък ще разберем има ли промени при фабричните поръчки и при поръчките на стоки за дълготрайна употреба в САЩ.

Инструмент на фокус - Aurinia Pharmaceuticals Inc. 

Фармацевтичната компания премина успешно тест на лекарство за лупус нефрит в късен стадий, при което в рамките на сесията акцията поскъпнаха с 5 процента, но след новината, публикувана след края на търговията, акциите поскъпнаха с над 115% до над 18 долара. Хубаво е компанията да се следи днес, като при продължаване на движението в първите часове на търговия ще може да се влезе в дълга позиция, за да се хване движението. При спад в началото на деня може да се използва краткосрочна къса позиция.

USD/JPY

През последния месец на три пъти 50-дневната средна подкрепя движението на двойката. Прави се опит за пробив на съпротивата около 108.85, където са максимумите от юли и все още движението е под възходящата тренд линия, пробита в средата на ноември. За възстановяване на хода ще може да се говори след поскъпване и задържане над 109.50-110.00, а дотогава нискочестотна графика може да прецизира моментите за краткосрочни позиции.

Oil US

Щатският петрол поскъпна значително вчера след инвентарите, като в края на деня котировките достигнаха до ключова съпротива при 58.30 долара за барел, която пречи на черното злато от средата на юли с кратък пробив при атаките над Саудитска Арабия през септември. При поскъпване над 58.50 бихме приели за удачна покупка с цел 60 долара за барел.

CAC 40

Френският индекс се движи във възходящ канал през 2019 година и в началото на месеца котировките тестваха 50-дневната експоненциална средна. Вчера индексът възстанови част от загубите и при затваряне на свещта днес над пълзящата средна ще може да се каже, че пробивът е бил успешен. Стохастик е в близост до 20 пункта и при възходящо пресичане покупка би била оправдана, като целта може да бъде пласирана при около 5900 пункта.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | цена на петрола | търговия с акции | пазар на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини