Северна Корея извърши „много важни“ тестове

Те ще повлияят на стратегическите позиции на страната в бъдеще

Снимка: БТА
09:17 08.12.2019
Северна Корея извърши „много важни“ успешни изпитания на полигона за изстрелване на сателити в Сохе, които ще окажат съществено влияние върху стратегическите позиции на страната в бъдеще. Това съобщава държавната информационна агенция в Пхенян, цитирана от ТАСС. 

От информацията обаче не става ясно точно какъв тип изпитания са били проведени. Новината за тях идва, след като CNN съобщи за подготвяно възобновяване на ракетните тестове в Сохе. 

Въпросът за ликвидирането на ядрените съоръжения на Северна Корея бе един от основните по време на срещите между американския президент Доналд Тръмп и лидера на комунистическата страна Ким Чен-ун. Пхенян се нае да премахне обекти в Йонбьон в замяна на смекчаване на международните санкции, но САЩ определиха предложението като недостатъчно. Така преговорите се оказаха в задънена улица. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: санкции | Северна Корея | тестове | Ким Чен-ун | международно положение