Societe Generale с 34% спад на печалбата за тримесечието

Приходите също намаляват

Снимка: Societe Generale
10:44 06.11.2019
Societe Generale отчете нетна печалба от 854 милиона евро за третото тримесечие на 2019 г., което е по-малко от очакванията на анализаторите. Те очакваха 863,20 милиона евро, според Refinitiv.

През второто тримесечие на 2019 г. френският кредитор отчете 1,05 милиарда евро. Същото тримесечие преди година резултатът е бил 1,3 милиарда евро. Така спадът е 34,8% на годишна база, според отчета на финансовата институция.

Приходите възлизат на 5,98 милиарда евро срещу 6,53 милиарда преди година.

Оперативните разходи спадат с 4,1% спрямо година назад до 4,17 милиарда евро.

Societe Generale обяви по-рано тази година, че планира да съкрати 1600 работни места, главно в своите поделения за корпоративно и инвестиционно банкиране.

През третото тримесечие на 2019 г. Societe Generale отбелязва спад от 26,7% от нетния доход в своя глобален бизнес за банкиране и решения за инвеститори. Това се дължи на продажбата на определени дялове и по-малкото търсене на големи сделки.

По отношение на другите подразделения на бизнеса: френското банкиране на дребно и международното банкиране на дребно отбелязват скромни спадове на нетния доход през третото тримесечие. Първият отчете нетен доход от 311 милиона евро, което е с 2.8% по-малко от година назад. Международната търговия на дребно регистрира 513 милиона евро, което е спад с 3,6% в сравнение с преди година.

През третото тримесечие на 2018 г. Societe Generale закупи поделението за акции и търговия със суровини на Commerzbank. Изпълнителният директор на Societe Generale Фредерик Удеа заяви пред CNBC, че интеграцията на бизнеса трябва да приключи до края на годината.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банка | приходи | печалба | Societe Generale | банкиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини