Стартира петото издание на програмата за хора с увреждания на Telenor

Open Mind дава развни възможности на пазара на труда

Снимка: Economic.bg

Българският телеком оператор Telenor стартира петото издание на програмата си за кариерно развитие Open Mind, в рамките на която ежегодно наема на работа и обучава хора с увреждания. През нея досега са преминали 16 души, като това предстои и за новите участници. Те са четирима и ще работят в различни отдели – маркетинг, финанси и логистика, хора, стратегия и автопарк, кредитен риск.

Чрез програмата си Open Mind, стартирала официално през 2015 г., компанията се стреми да подкрепя хора с увреждания, като всяка година назначава лица в неравностойно положение на трудов договор за 2 години и ги обучава. 

„Най-доброто доказателство за успеха на програмата е фактът, че и други големи компании в България се опитват да следват същите стъпки, които Open Mind първа предприе“, коментира главният изпълнителен директор на Telenor в България Джейсън Кинг. Той допълни, че тяхното признание му дава увереност, че движи Telenor в правилна посока, а това го подтиква да продължава да развива програмата.

След официалното откриване на тазгодишното издание на Open Mind се проведе работилница, която беше предназначена за представители на бизнеса. С тази част от програмата Telenor цели не само да даде добър пример на работодателите, но и да ги насочи как да създадат подобни проекти и в техните компании.

Радостина Тодорова, бизнес партньор човешки ресурси в Telenor, сподели пред Economic.bg: „На работилницата са добре дошли дори наши конкуренти. Еднаквите бизнес интереси не трябва да бъдат пречка, а дори обратното. Щом става въпрос за бъдещето на хората в неравностойно положение, трябва да бъдем партньори“.

Open Mind се развива в партньорство с Jamba, чийто екип прави връзката между хората с различни възможности в България и техните бъдещи работодатели, както и с Агенцията по заетостта. Финансира се по Националната програма за обучение и заетост на хора с увреждания.

12 000 лица с увеждания са започнали работа чрез бюрата по труда през 2019 г. в периода 1 януари-30 октомври, според информация на Ангел Ангелов, главен секретар в Агенцията по заетостта. Спрямо миналата година броят им е нараснал с 4 000 души. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Агенцията по заетостта | Telenor | хора с увреждания | Open Mind | JAMBA | лица с различни възможности

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини