Животновъди ще блокират "Капитан Андреево"

Блокадата ще започне в 12 часа

Снимка: БГНЕС

Животновъди от страната излизат отново на протест днес. В знак на протест срещу неизплатените субсидии, които стопаните трябваше да получат до 20 октомври, животновъдите планират в 12 часа едночасова блокада на българо-турската граница при граничния пункт "Капитан Андреево", предаде Агенция "Фокус", цитирайки председателя на асоциацията на българските животновъди Бойко Синапов.

"В страната се събират животновъди от цялата страна. Сигурно ще бъдем притиснати отново от голяма жандармерия и полиция, но това не ни притеснява, защото, колкото полицията и жандармерията са на държавата, толкова са и наши", заяви Синапов. По думите му хаосът в животновъдството продължава, а Министерството на земеделието и храните продължава да не си поправя грешките.

"От една седмица протестираме и никой не ни обръща внимание. Категорично държим да бъдат изплатени субсидиите, които са обещани, да има прозрачност на отчета през 2014 г.", категоричен бе Бойко Синапов, като поясни, че по този начин отрасълът не може да се развива.

До 20 октомври българските стопани трябваше да получат 70% от полагаемите им се субсидии, а в края на януари да получат и останалата част от сумите. До момента те са получили само 40% от средствата. 

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | животновъди | блокада

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини