Със 79 млн. лева са намалени задълженията на БДЖ

„Общите задължения на „Холдинг БДЖ” ЕАД през месец юни бяха 704 млн. лв. В края на месец декември те вече са намалени до 625 млн. лв.”, заяви изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД Християн Кръстев

15:46 22.12.2013

Със 79 милиона лева са намалени общите задължения на „Холдинг БДЖ” ЕАД. Това каза пред „Фокус” Християн Кръстев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД. „Общите задължения на „Холдинг БДЖ” ЕАД през месец юни бяха 704 млн. лв. В края на месец декември те вече са намалени до 625 млн. лв.”, каза Кръстев.

По думите му - намаляването на задълженията с цели 79 млн. лв. е постигнато без нито една стотинка допълнителна помощ от държавата. „Това беше направено със собствени сили и средства, както и с 20-те млн. лв. от капиталовия трансфер за „Пътнически превози. Плащанията към кредиторите по главници на просрочени заеми са в размер на 66 млн. лв.”, каза Християн Кръстев.

„Най-важните реформи, които ни предстоят са преструктуриране на дълговете, така че да нямаме проблем с кредиторите, оздравяване на компанията, модернизация и обновяване на подвижния състав и повишаване качеството на предлаганите от нас услуги”, посочи още Християн Кръстев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Кръстев съобщи още, че в първите месеци на 2014г. ще бъде подписано споразумението с облигационерите и банките кредитори. "Преди десетина дни имахме една среща във Франкфурт с KFW, веднага след Нова година имаме среща във Виена с облигационерите, които са по същите дългове, така че смятам, че ще се разберем най-късно до февруари", каза той. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | потребителско поведение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини