Пет бг компании в класацията на Лондонската стокова борса

Те са сред „1000 компании, вдъхновяващи Европа“

13:47 16.06.2016

Лондонската стокова борса представи доклад „1000 компании, вдъхновяващи Европа“ в Европейския парламент в Брюксел. В класацията намират място пет български компании.

„Това е признание както за постигнатото от включените компании, но и поредно доказателство, че българските предприемачи могат да са конкурентни на европейско ниво, когато имат иновативни идеи и използват всички налични инструменти за финансиране", заяви евродептуатът Ева Паунова, която бе поканена на представянето.

Европейският комисар за финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари Джонатан Хил подчерта, че нуждата от увеличаване на рисковия капитал в Европа е все по-осезателна и затова Европейската комисия работи усилено в посока изграждане на съюза на капиталовите пазари.

Сред присъстващите бяха редица евродепутати, сред които Отмар Карас и бившият еврокомисар Антонио Таяни, над 30 изпълнителни директори на компании от списъка, както и представители на бизнес организации, които бяха единодушни, че за да бъдат европейските компании по-конкурентоспособни, е необходимо да се премахнат бариерите пред движението на финансови капитали и да си повиши културата на използване на инструменти за рисково финансиране.

Българските компании, които са включени в списъка с най-иновативните компании и тези с потенциал да движат европейската икономика напред, са Агрорезерв (търговия със селскостопанска продукция), Кристална вода (ВиК и пътно строителство и ремонти, управление на отпадъци), Милко ЕООД (машиностроене и металообработване), Сага Комодитис (търговия с квоти на въглеродни емисии), V-TAC (търговия на LED осветление).
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | класация | доклад | обсерватория | Grumpy Cat | световна криза | храни за вегани

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини