Изкарват допълнителни полицейски патрули по магистралите

Полицаите ще подпомагат трафика през летните месеци

Снимка: Стоян Йотов
16:20 05.08.2016

Допълнителни полицейски патрули ще бъдат разположени на автомагистралите „Хемус” и „Тракия” през уикендите. Те ще следят за безопасността на движението през лятото. Заповедта е на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

До 18 септември допълнителни полицейски патрули ще има в петъчните дни в посока Бургас и Варна и в неделните дни в посока София. Те ще подпомагат трафика, ще реагират на сигнали за инциденти, ще обработват катастрофи и ще извършват контролна дейност.

При необходимост на пътните полицаи ще помагат служители от състава на "Охранителна полиция. Действията се осъществяват в координация с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", както и с центровете за спешна медицинска помощ.

Една от задачите на патрулите ще е да спират товарните автомобили с маса над 12 тона в часовите периоди, когато тяхното движение е забранено.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Тракия | трафик | магистрали | Хемус | Мини Марица-изток | мобилен ексел

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини