Окончателно: Полицаите ще получат 30 млн. лв. за униформи

Пари ще има и за напусналите системата

12:17 13.07.2017

Държавата ще изплати около 30  млн. лв. на полицаите, които не са получи служебно облекло. Тези промени в Закона за МВР приеха без дебат на второ четене депутатите. Парите ще бъдат получени накуп от служителите за всички натрупани години от 2011 до 2015 г. 

„След като бъде обнародван и влезе в сила току що приетият закон ще направим разчет за всеки един служител“, обясни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, цитиран от Фокус. Пари ще получат и служители, които са напуснали системата, като през 2015 г. техният брой е най-голям.

По думите му по всяка вероятност сумите за униформи ще бъдат изплатени на служителите заедно с възнагражденията им. Редът за изплащане на сумите ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи. Средствата за изплащане на сумите ще се одобряват от Министерски съвет като допълнителни разход за персонал по бюджета на МВР за 2017 г. Промените влизат в сила със заповед, която се издава в срок до един месец от влизането в сила на Закона за МВР, решиха народните представители.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поясни, че финансовото министерство има готовност веднага да предостави тези пари по график, но след изчисление на това дали някой служител е получавал някакви атрибути от униформи през годините, които ще бъдат приспаднати от сумата. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: униформи | Закон за МВР

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини